» » » Fırın Posetinde Patatesli Tavuk

Sponsorlu Bağlantılar


Fırın Posetinde Patatesli Tavuk
Malzemeler
3 adet patates
1-2 adet sogan
4 dis sarımsak
4 adet domates
1 adet defne yapragı
1 adet tüm tavuk
Yarım su bardagı sıvı yag veya 50 gram margarin(2 corba kasıgı)
1 yemek kasıgı salca
Kekik ve tuz
Yarım su bardagı sıcak su
Yapılısı
Patatesleri,soganı ve domatesleri soyup dörde bölüyoruz,sarımsakları da bütün bütün fırın posetinin icine atıyoruz.Tavukları iyice yıkayıp fırın posetine atıyoruz.Salcayı sıcak suda ezip yagı,tuzu ve kekigi ekleyip karıstırın,(margarin kullanacaksanız posete ilave edin) posetin icine dökün.Defne yapragını yıkayıp posete atın defne ete ve tavugun kokusunu alıp yemege güzel bir koku veriyor sevmezseniz ilave etmeyin.Poseti kapatıp sosa bulanması icin poseti ters yüz edin bıcakla iki tane delik acın.200 derecede 45 dakika pisirin.10dakika dinlendirip servis yapın.Afiyet olsun
Mutfak sanatı lezzet askı sevdası na tesekkurler

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak